חריימה לברק
את סודו של רוטב החריימה למדתי לפני שנים ממרוקאית אסלית, "מאמא" אמיתית מאשדוד, שנשבעה שאת החריימה שלה היא עושה בדיוק, אבל בדיוק כמו שעשתה אמא שלה וסבתא שלה לפניה. בברכתה, אימצתי את המתכון הנפלא, והוא מלווה אותי עד היום. בין אם בצורתו הקלאסית כפי שהוא מובא כאן לפניכם, ואם בגרסאות פיוז'ן כמו מנת "ריזוטו חריימה״ המוגשת במסעדות הגורמה שלי, עם דג לברק מעל.
מצרכים ל 6 מנות:
- 6 יחידות פילה לברק.
- ½ כוס שמן זית.
- 10 שיני שום.
- 1 פלפל אדום (גמבה), חתוך לרצועות.
- 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, חתוך לפרוסות.
- 2 פלפל אדום יבש מתוק (מושרה במים קרים ונקי מגרעינים).
- 1 צרור כוסברה קצוצה.
- 1 כף פפריקה מתוקה בשמן (מרוקאית).
- 1 כפית כמון.
- מים.
אופן הכנה:
במחבת גדולה או סיר שטוח (סוטאז') מחממים את שמן הזית, ומטגנים את השום עד שעולה ריחו. מוסיפים את רצועות הגמבה והפלפל החריף ומערבבים. קורעים ביד את הפלפל המתוק היבש (לאחר שהשרינו במים וניקינו אותו מגרעינים) ומוסיפים גם אותו לסיר. מטגנים את הפלפלים כדקה. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, את הפפריקה המתוקה והכמון. מערבבים היטב. מניחים מעל את הדגים ויוצקים מים עד לגובה שהם מכוסים. מביאים לרתיחה. מתבלים במלח ומערבבים- אך ורק על ידי טלטול הסיר מצד לצד בתנועות מעגליות (ובעדינות). מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את שאר הכוסברה ומגישים לצד לחם טרי.