אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
מתכונים

סלט ביש בש ואבוקדו (טבעוני)

סלט חגיגי שנולד בבית הוריי בירושלים, טעמו ליווה את ילדותי ואני זוכר את עצמי כילד מצפה לו תמיד בשולחן החג או בערב שישי. אבי היקר עוזי, שהיה ועודנו אלוף האלתורים במטבח, שידך את סלט הבישבש (שומר) המרוקאי המסורתי לאבוקדו, ובהמשך דרכי המקצועית במטבח הגשתי לא פעם את הסלט הזה כמצע למנות סשימי של דגים נאים, או כמנת פתיח בפני עצמו.

 

מצרכים ל 6 מנות:

  • 2 אבוקדו בשלים, קלופים ומגולענים, חתוכים לרצועות.
  • 2 שומרים בשלים, שטופים, חצויים ופרוסים דק.
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 כוס בצל ירוק פרוס לפרוסות.
  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק.
  • 3 פלפלים אדומים (גמבה).
  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס.
  • ½ כוס מיץ לימון טרי.
  • ¼ כוס שמן זית.
  • מלח לפי הטעם.

 

אופן הכנה:

לקלות על הגז את הפלפלים האדומים עד שהם חרוכים ומעט רכים. הטריק שלי הוא לשים אותם לאחר השלב הזה בשקית ניילון סגורה ל 5-10 דקות ולאחר מכן ניתן להסיר את הקליפה בקלות. לאחר שהפלפלים קלויים וקלופים, לחתוך לרצועות.

לערבב את כל מרכיבי התחמיץ: צ'ילי אדום, בצל סגול, בצל ירוק, פטרוזיליה, מיץ לימון, ושמן זית בקערה. בצלחת ההגשה לסדר את פרוסות השומר, האבוקדו והפלפלים הקלויים. למזוג מעל את התחמיץ ולהגיש.