אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
מתכונים

מסבחה של עדשים וטחינת אריסה (טבעוני)

את המנה הזאת הכנתי המצאתי בשביל מאיה אשתי המהממת. בערב קיצי אחד בשנה שעברה, מאיה ביקשה שאכין לה לאכול, משהו שיהיה בריא ולא כבד אבל ישביע ויוכל להיות על תקן ארוחה מלאה. המנה גרפה שבחים ומאז היא מככבת אצלנו בבית. את המתכון הזה אני מקדיש למאיה אהובתי, בלעדיה אני כלום.

 

מצרכים ל 6 מנות:

  • 500 מ"ל טחינה גולמית.
  • 100 גרם אריסה.
  • 30 גרם לימונים כבושים.
  • 100 גרם עדשים שחורות מבושלות.
  • 5 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות.
  • 2 קישואים חתוכים לחצי ואז לרצועות.
  • 100 גרם קונפי שום.
  • חצי כוס פטרוזליה קצוצה.
  • 2 כפות עלי זעתר טריים.
  • 3 כפות בצל ירוק פרוס.
  • כפית כמון.
  • חצי כוס מיץ לימון טרי.
  • שמן זית.
  • מלח לפי הטעם.

 

אופן הכנה:

מתחילים עם המסבחה. בקערה נערבב את הטחינה, מיץ לימון, אריסה, עדשים ומלח, יחד עם כוס מים. מערבבים עד לקבלת מסבחה במרקם סמיך. מעבירים לקערת הגשה, מניחים בינתיים בצד וממשיכים- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מכניסים את הקישואים להקפצה קלה. מוסיפים את הקונפי שום, רצועות הפלפלים הקלויים והקלופים, הלימונים הכבושים והכמון. מקפיצים עוד 2 דקות, מוסיפים מלח לפי הטעם, פטרוזיליה ובצל ירוק. מסדרים מעל הטחינת מסבחה.