אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
מתכונים

"אוסובוקו" עוף ברוטב ערמונים ופירות יבשים

 

 

מנה חגיגית שהיא אינטרפטציה שלי לאוסובוקו בקר. את נתח האוסובוקו הקלאסי החלפתי בשוקיים של עוף, לפי בקשה של לקוחה שאינה אוכלת בקר. שידכתי למנה את הרוטב הנהדר של אמא שושנה היקרה שלי, שאחת ממנות החג האהובות עלי עוד מילדות היא קציצות הבשר ברוטב ערמונים ופירות יבשים שלה.

 

מצרכים ל 3 מנות:

6 שוקיים.

1 כוס קמח.

שמן לטיגון.

100 גרם שזיפים מיובשים, קצוצים.

100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים.

1 חבילת ערמונים בוואקום.

¼ כוס סילן.

1 כף פפריקה מתוקה בשמן (מרוקאית).

1 כפית ראס אל חנות.

מלח (לפי הטעם).

מים.

 

אופן הכנת השוקיים:

מקמחים את השוקיים. במחבת גדולה או סיר שטוח (סוטאז') מטגנים (שמן בגובה 1 ס"מ) את השוקיים מכל הצדדים, למשך 2-3 דקות או עד להשחמה. מעבירים לתבנית.

 

אופן הכנת הרוטב:

מחממים תנור ל 180 מעלות. מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב. מוסיפים את הפירות היבשים והערמונים, הסילן , פפריקה, ראס אל חנות ומלח. מכסים בשתי כוסות מים ומבשלים כ 15 דקות לא מכוסה. שופכים את הרוטב שהתקבל לתבנית עם השוקיים, מכסים בנייר כסף, ומכניסים ל 45 דקות לתנור. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף לעוד 10 דקות של אפייה בשביל הגוון השזוף.

 

*מומלץ להגיש על מצע של אורז / קוסקוס.