קציצות עוף ברוטב לימון "חצוף"
המתכון לקציצות האלו, שהן רכות ואווריריות כמו ענן, נרקח במטבח המעדנייה בשיתוף עם אסתי הבשלנית בחסד. השילוב הזה, של קציצות נימוחות מדהימות, יחד עם הרוטב החמצמץ שב"חוצפתו" מחמיא להן כל כך, מייצר מנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מצרכים ל 12 קציצות:
½ קילו פרגית טחונה.
1 ביצה.
½ צרור פטרוזיליה קצוצה.
½ צרור כוסברה קצוצה.
½ צרור בצל ירוק קצוץ.
3 כפות פרורי לחם.
שום גבישי, פלפל שחור, מלח (לפי הטעם).
מצרכים לרוטב:
2 יחידות כרישה קצוצה.
10 שיני שום.
3 כפות שמן.
3 יחידות לימון פרסי שחור.
1 כפית כורכום.
½ צרור פטרוזיליה קצוצה.
½ צרור כוסברה קצוצה.
½ צרור בצל ירוק קצוץ.
½ ליטר מים.
אופן הכנת הקציצות:
בקערה נערבב את הפרגית הטחונה יחד עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר שנתנו לתערובת להתייצב במקרר כ 10 דקות, ניצור קציצות עגולות ומעט נשטח אותן. מחממים שמן במחבת (גובה 1 ס"מ) ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
אופן הכנת הרוטב:
מטגנים בסיר את הכרישה, יחד עם כל עשבי התיבול. מוסיפים את הלימון הפרסי, שיני השום, כורכום ומים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ 35 דקות על אש קטנה, בסיר מכוסה.