"סינייה" חציל של חג (טבעוני)
את המנה הזאת יצרתי עבור מסעדת "אקסודוס" שפתחתי בברלין לאחרונה. אני חושב שהיא משלבת הרבה מהטעמים ה"ישראליים" שכל כך מזוהים עם המטבח שלנו- הטריות והרעננות שנותנות העגבניות הסחוטות, הטעמים העמוקים והחרוכים של החציל, הסמיכות המתוקה של הטחינה הגולמית יחד עם הסילן, הפיסטוקים והעלים הטריים. כל אלו מתחברים יחד לביס מנצח.
מצרכים ל 2 מנות:
- 2 חצילים גדולים.
- 5 עגבניות מגי.
- 1 כוס טחינה גולמית.
- ½ כוס סילן.
- ½ כוס מיץ לימון טרי.
- 1 כוס פיסטוקים ירוקים (קלופים טבעיים), גרוסים.
- 2 כפות שמן זית.
- חופן עלי תימין/ אורגנו.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
קולים את החצילים על הגז עד שקליפת החציל הופכת מפוחמת. מקלפים את החצילים ומשאירים את העוקץ (הגבעול). מניחים את החצילים הקלויים והקלופים על מגש אפייה. מפזרים עליהם מעט מלח ומיץ לימון. מכסים את החצילים בטחינה גולמית ומכניסים לתנור ל 5 דק.
מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. בוזקים מעל החצילים שמן זית ומזלפים סילן. חוצים את העגבניות וסוחטים על החצילים. מפזרים עלי תימין או אורגנו, פיסטוקים גרוסים, ומגישים.